Toto je archiv starého webu a není již udržován. Aktuální web zelených na Praze 6 najdete na adrese praha6.zeleni.cz »
Dětská hřiště v centrální části Dejvic v ohrožení
Děti a jejich rodiče žijící kolem Vítězného náměstí na Praze 6 mohou mít brzy problém. Poslední dvě dětská hřiště v této lokalitě mají totiž své dny sečteny. I když radnice ví o tom, že tato hřiště zaniknou, nemá dosud vytipovány lokality pro založení nových hřišť. Přitom rodin s malými dětmi v poslední době přibývá.
Tisková zpráva zastupitelů Strany zelených v Praze 6 ze dne 30. 7. 2009

Hřiště SvatovítskáV centrální části Dejvic jsou dětem k dispozici dvě hřiště – jedno na rohu ulic Svatovítské a Václavkovy, druhé mezi hotelem Diplomat a Banskobystrickou. Na pozemku vedle hotelu Diplomat však radnice plánuje výstavbu administrativní budovy a hřiště bude muset této stavbě zřejmě ustoupit.

Hřiště v těsné blízkosti rušné Svatovítské dostává zabrat v souvislosti s výstavbou tunelu Blanka. „Vysoká prašnost a hlučnost ze stavby téměř vylučuje, aby děti mohly stavbou dosud nezasaženou část hřiště využívat,“ říká Petra Kolínská, zastupitelka Prahy 6, „ale lépe nebude ani po dokončení stavby. Provoz na Svatovítské se dramaticky zvýší a hřiště bude plné hluku a výfukových plynů.“
Před několika lety bylo ohroženo také další hřiště nedaleko Vítězného náměstí. Na Puškinově náměstí chtěla Praha 6 vybudovat podzemní garáže. Hřiště i park se podařilo zachránit jen díky několikaletému úsilí místních obyvatel.

Praha 6 by měla co nejdříve vytipovat lokality pro vytvoření nových hřišť tak, aby rodiny z hustě obydlené lokality kolem Vítězného náměstí měli dětské hřiště v docházkové vzdálenosti. „Budeme iniciovat projednání v komisi pro územní rozvoj. Dobré řešení nevznikne přes noc a je třeba na tom začít pracovat co nejdříve,“ uvedl zastupitel za zelené a člen komise pro územní rozvoj Martin Skalský.

Fotografie hřiště v ulici Svatovítské:

Ostatní články v rubrice
Anketa
Se kterým z developerských projektů v okolí Vítězného náměstí nejvíce nesouhlasíte?
Celkem hlasovalo: 777